Bubble Blaster spelgranskning

Drömmer du om att blåsa upp bubblorna på bubbelskjutaren? Under tiden, en efter en, färglägger du samma färg tills de blir en grå nyans. Sikta på att gruppera färgerna i rutnätet för att bilda en bricka eller ett ark som ger dig fler nummer för att fylla den tillhörande bubbelkotten när det är din tur. Det här är versionen av det pusselspel som är enormt populärt på iPhone från utvecklaren PopCap.

Jag hade nämligen varit en ivrig fånge ända sedan det första Galumpar Bubble-spelet, av den ursprungliga genren. Jag skapade linjedragningar av varje nummer för sig, även med rutnätet vänt på sidan, genererade nummer aerobics vid sidan om, kopplingar av nummer, etc. Jag fortsatte att kämpa med komplexiteten att skapa en enhetlig med mina idéer och mitt korta minne.

Jag är glad att kunna rapportera att jag efter den tredje omgången av Galumpar Bubble-serien är en mycket mer rimlig spelare, efter mina långa strider med den enkla matematiken och min ständiga rädsla för Infinite Mode. Jag fick faktiskt lust att göra en jämförelse mellan Galumpar Bubble och Galumpar Bubble Infinity, det senaste tillskottet i familjen.

Medan det första spelet är en övning i visuell metallism, tar Galumpar Bubble och Galumpar Bubble Infinity numera bortspel till en helt ny nivå, och introducerar spelaren till färger, storlekar, åldrar och former av en tidigare okänd typ. Deras eleganta enkelhet står i skarp kontrast till de mer taltäta, brickbrytande motsvarigheterna, liksom den ofta svåra frågan om i vilken ordning man ska blanda från vänster till höger.

Galumpar BubbleGameplay

Målet med spelet är att rensa skärmen från bubblor genom att träffa nummer som bara får dyka upp en gång i varje ände av piltangenten. Dessa nummer kallas “brickor” och är numrerade från 1 till 9. Frigjorda brickor ligger ovanpå brickorna i toppen, och när numren når botten av högen skapas en “kant” av brickor.

När spelskärmen fylls med brickor läggs en ny omgång nio in i systemet, och varje gång en bricka återkallas ersätts den av två nya brickor.

Om systemet är begränsat till endast tre vinnande nummer lägger datorn till en nionde bricka på toppen och en ny sats med nio nummer läggs in i systemet.

När spelaren träffar ett nummer som borde vara det vinnande numret, visas den motsvarande brickan med numret längst ner på skärmen. Om spelaren träffar ett värde som borde vara det vinnande numret, men det numret redan är upptaget, anpassar sig systemet snabbt genom att byta ut de nedre värdena med samma bricka. På detta sätt får systemet aldrig slut på brickor att hantera, och spelarna kan fortsätta att spela spelet tills antingen (1) de får slut på brickor eller (2) systemet kraschar när den sista brickan delas ut.

När fler spelare deltar i spelet ökar antalet brickor per hand, men begränsningarna för hur systemet kan få slut på brickor, enbart baserat på den ursprungliga installationen, innebär att den potentiella vinnande handen alltid är begränsad till hur många spelare som är närvarande.

När spelet är avslutat visas en banner med antalet vinnare, och ytterligare segrar räknas genom det antal brickor som faktiskt vunnits.

Det finns flera strateginivåer i det här spelet, beroende på hur många spelare som spelar varje spel.

Strateginivå 1 är tillgänglig när du har tre spelare, och tillåter vanligtvis inga alternativ för placering av strategin. Dessa spel bygger snarare på att man matchar brickor och/eller gör direkta jämförelser.

Strateginivå 2 kräver att varje spelare kan sätta upp sitt eget individuella spelbräde med brickor. Det är här som en strategisk spelare får en fördel genom att matcha brickor som han eller hon inte har. Det vill säga, de kommer att ha en fördel om de kan välja en bricka som inte tillåter en annan spelare att spela på den men som tillåter dem att spela på motsatt sida av den. Eller så kan de välja en bricka som stulits från dem och använda den mot sin motståndare.

De kommer också att kunna bestämma hur många rundor varje spelare får, vilket gör det möjligt att bluffa eller göra Sverige-ulationer.

Strateginivå 3 gör det möjligt att överväga om man ska använda en garanterad eller halvgaranterad vinst. Om det är garanterad vinst får spelaren inte använda garanterade vinster (även om de fortfarande kan använda någon av sina spelpjäser) och om det är halvgaranterat får spelaren endast placera brickor som uppfyller vissa kriterier. I allmänhet gäller dessa garantier retroaktivt för tidigare omgångar, så om en spelare satsar på en garanterad vinnare kommer hans eller hennes insatser att placeras innan resultaten av tidigare spel är kända. Alla brickor som inte används för att bygga upp brädet placeras i en grupp och får en chans att väljas.

En garanterad vinst är också möjlig i det här spelet.