Maryland Terrapins preview

Vårens träningar har påbörjats och höstlägren kommer att vara här innan du vet ordet av, vilket innebär att du får ett tidigt startskott på 2006 års NCAA-fotbollssäsong. Om du känner till lagen nu kommer du att spara tid i augusti och Matt Fargo är här för att hjälpa dig att få ett grepp om vad du kan förvänta dig under det kommande året. Vi går från värsta till första plats i denna 2006 College Football Preview.

#25 – Maryland Terrapins 5-6 SU; 5-5 ATS

Fargo’s Take Maryland vann med tvåsiffriga siffror varje år från 2001-2003, men de senaste två åren har man bara vunnit 10 segrar tillsammans. Ralph Friedgens älskare har plötsligt förvandlats till hatare så han måste få det här laget att vända i rätt riktning. Anfallet var en potent maskin under hans tre första säsonger vilket resulterade i att han vann det nationella mästerskapet 2001. Samtidigt som han etablerade sig som en av de bästa quarterbackarna i landet under den tiden föll Maryland på en svår tid med endast sju vinster tillsammans under de två senaste åren. För att Terps ska kunna ta sig tillbaka till en bowl måste han bli mer effektiv i passningsspelet. Hans säsongsstatistik är: 110 av 170 69,6 1552 yards 15,6 YPC 4 TD.

Återvändande startspelare i offensiven – 5 Senior quarterback Sam Hollenbach är den troliga startspelaren den här säsongen, men han kommer att pressas av sophomore Jordan Steffy som missade hela förra säsongen med en armskada. Den som tar över kommer att ha en ganska lätt uppgift att få övergången till anfallet att gå smidigt. Löparspelet kommer att vara anfallets styrka efter två raka besvikna säsonger. Återkomsten av tailback Josh Allen är den främsta anledningen till optimism eftersom han var avstängd hela förra säsongen med en knäskada. Han är den ledande återvändande rush attaker i konferensen med 254 yards på marken. Den ledande återvändande rushen Josh Allen (1 700 yards) kommer att försöka ta över efter den avstängde Jay Moore som antydde att han skulle återvända även denna säsong. Allen fick 112 yards på marken i Terps tre första matcher förra säsongen innan han missade de två sista med en fotledsskada. Dessa siffror kommer att vara mycket möjliga att nå trots avstängningarna och Maryland kommer att vara en tuff hemmaunderdog i sin premiär.

Återkommande startspelare i försvaret – 5 Här har Terps gett fansen en glimt av sitt fantastiska försvar under de senaste två säsongerna. De släppte in minst 43 poäng bara en gång och klarade FCS-schemat bara en gång både 2006 och 2007. Marylands försvar har bedömts som det bästa försvaret i landet de senaste två säsongerna, med 19 ppg och 13,5 ppg. Förlusten av Adam Terry, den ledande återkommande tacklaren, till examen kommer att bli svår att övervinna, men de inre spelarna är alla tillbaka eftersom alla från sekundärsidan till linebackers har återkommande produktion. Problemet är att andrakollegan kommer att vara mycket ung och linebackers kommer att vara oerfarna. Terrys frånvaro kommer att påverka den djupa mittfältaren, men de tre transferassistenterna i andraförsvaret har flera års erfarenhet av startspelare, så det finns hopp. Den defensiva linjen kommer också att vara oerfaren, men det är svårt att hitta fel på den enhet som bara släppte in 17 poäng per minut och 254 ypg.

Schema För den tuffaste tabellen i konferensen har Maryland en hemmamatch mot Terrapins (Maryland är 0-4 ATS i sina fyra senaste matcher i College Park) och sedan är de bästa chanserna att ta sig tillbaka till regionen uppradade mot North Carolina, Florida St. och Georgia. Resten av schemat bör löpa smidigt eftersom Maryland inte behöver lämna delstaten förrän i mitten av december.

Du kan satsa på… Terps kommer att förbättra sitt spel den här säsongen och deras första test mot North Carolina kommer sannolikt att avgöra deras öde i den östra divisionen. Maryland måste spela mot de kraftfulla och fysiska Tarheels, som har återhämtat sig från en nedslående 0-11-start förra säsongen genom att bara tillåta 17 ppg. Det är också oroväckande att Terps har spelat tre av sina fyra första matcher hemma och de har ännu inte rest utanför delstaten. Maryland har också samma trötta spelschema som Florida St., som slog Maryland med tre poäng under premiären i Jacksonville, och Seminoles spelar den andra av två raka bortamatcher efter att ha dragit upp det i Florida. Terps kommer troligen att vara små favoriter mot Seminoles eftersom de har vunnit sina två senaste av de tre de har spelat mot Gators, inklusive en nyss vunnen seger i Jacksonville med säsongens final förra året.