Spel på nätet: Tips för CityVille

CityVille är ett webbläsarbaserat onlinespel som skapats av Zynga. Spelet hör till kategorin sociala onlinespel och är ren strategi, simulering och problemlösning. Som ett resultat av detta finns det många CityVille-tips som väntar på att hittas för din stad, för att förbättra dess prestanda.

Du kan tjäna mycket pengar nästan omedelbart genom att utveckla fastigheter. Ju snabbare du utvecklar kraften i din stad, desto mer pengar kommer du att behöva och desto snabbare kommer du att få inkomster.

Den grundläggande strategin i CityVille-spelet är att koncentrera sig på målen för din stad. De flesta människor fokuserar på slutmålet. Vad som faktiskt händer är att när du startar din stad och du ställs inför ett växande problem kommer du automatiskt att fokusera på det ena målet, vilket kommer att vägleda dig till att fatta rätt beslut.

Låt inte detta hända dig. Det är lätt att bli distraherad från det ursprungliga målet. När du sedan har många mål som du egentligen borde fokusera på upptäcker du att du har gjort några misstag och att din stad inte tjänar människorna eller företagen på ett effektivt sätt. Det är ett stort misstag som kommer att hindra er stad från att utvecklas snabbt.

Så förutom att fokusera på rätt mål för din stad måste du först och främst koncentrera dig på rätt saker att göra. Det kommer att vara till stor hjälp för att koncentrera din energi på de rätta sakerna som i slutändan kommer att ge de bästa resultaten för dina mål.

Du kanske redan har hört talas om begreppet “ranchverksamhet”. Det är sådana som gör det möjligt för dig att starta många företag runt om i din stad. Fördelen med dessa affärer är att de alla har en väl utformad affärsplan på många sätt. En av de viktigaste plankomponenterna är att varje företag tar upp mycket mindre utrymme än ett personligt hem. En annan komponent är att de inte är öppna under icke-affärstid.

Detta är de två huvudkomponenterna i planen som man bör fokusera på. Var och en av dem kan hanteras på många olika sätt. Jag tror att det är ett mycket bra sätt att se till att de mål man arbetar mot uppnås. När dessa mål inte uppnås är det dags att gå vidare till ett annat mål. Det sägs att varje gång man tjänar ett mål måste man i princip resurssätta på ett annat mål. Och det gör du genom att minska byggnadernas energi och öka antalet företag och samhällsbyggnader för att stödja dina mål. Se bara till att du gör det på ett korrekt sätt. Att förse befolkningen med företagsinkomster innebär att företagen måste vara öppna när människor är tillgängliga. Och det kan bara åstadkommas genom att ha byggnader som ligger nära din befolkning. Kom ihåg att befolkningen sjunker när de inte betjänas av företag som då inte kan ta ut hyror. Och som ni vet kommer det att finnas färre köpare när befolkningen minskar, vilket innebär mindre försäljning för era företag. Detta innebär också att dina företag inte kommer att tjäna några pengar eftersom de inte har några kunder att sälja.

Glöm inte målen. Det kan komma en tid då du inser att den befolkning som du hade försummat ligger under dina mål. Vid den tidpunkten bör du fylla på staden med samhällsbyggnader och på så sätt öka befolkningen till rätt nivå för att stödja dina högre mål. Återigen är nyckeln till detta att sätta upp mål. Om ditt mål är att ha en lycklig befolkning vill du hålla din befolkning lycklig. Gör det genom att förse dem med företag där de kan sälja sina varor och sevärdheter att besöka. De kommer bara att göra detta om de vet att det finns en bra standard att leva upp till, och det innebär att ge dem byggnader som de tycker om att besöka.

Det sista målet för din stad i CityVille är att hålla din befolkning nöjd. Du kan göra detta genom flera olika processer. En är att förse dem med varor. Försök att hitta en balans mellan ditt utbud av Donuts och koncentrera dig på grödor att odla. Detta kan ta lite tid eftersom du måste ge upp några Donuts till grödorna. Kom dock ihåg att när du skördar din gröda kommer du att samla in fler Donuts från grannarna. Du får också XP från att plantera och skörda grödor, och därför kommer du att kunna höja din nivå snabbare när du har lediga platser.

Tänk på att när du bygger byggnaderna i din stad måste du även ta hänsyn till dem. Du måste till exempel ordna en design och layout, vilket innebär att du måste fördela utrymme och material för byggnaden. Oftast kommer fyllnadsplatserna inte alltid att passa ihop, så du måste notera detta, och sedan kan du ta bort objektet och ordna om det med de befintliga fyllnadsplatserna. Du kommer att vilja göra detta även när det gäller dina vägar. Eftersom vägarna utvecklas från byggnaderna kan du behöva arrangera dem på ett sätt som gör att byggnaderna och vägarna inte konkurrerar med varandra.